top of page

Els Bandolers Valencians

ESPECTACLE LITERARI, TEATRAL I MUSICAL

L'Espectacle teatral "Els Bandolers Valencians"

El projecte és l’eix vertebrador dels dos llibres autoeditats de Paco Pascual: El tresor de Benimassot i La plata de Gaianes. Parlem d’un espectacle familiar amb què apropem al xiquets i majors dos fets històrics portats a terme per bandolers valencians: el robatori de Benimassot per part de Josep de la Tona i el seu estol de roders i el robatori del Banc d’Espanya per part dels germans Seguí de Gaianes.

 

El projecte inclou dos produccions musicals irrepetibles amb 36 cançons inèdites i exclusives dels cantautors Paco Muñoz, Dani Miquel i els Ma-Me-Mi-Mo-Músics, Andreu Valor, Anselmo Martí Jover, Josep Aparicio, Apa, Ina Martí, Jesús Barranco (Gent del Desert), Leukoners, Vicent Savall, Rubén Suàrez, així com temes interpretats per Pep Gimeno, Botifarra. 

L’espectacle el porten a terme set persones i consta de quatre parts ben definides: una animació lectora del mestre Paco Pascual; música en directe del cantautor Anselmo Martí; l’actuació teatral en quatre actes per part del grup “El Celler de Cocentaina”; i de la participació del rapsode Joan Femenia. 

 

OBJECTIU EDUCATIU: Lluitar contra l’excés de temps que els menuts passen amb les Noves Tecnologies i fomentar de la lectura en valencià.

Screenshot 2022-03-23 at 19.45.22.png
Animació lectora.JPG

SINOPSI DE L’ESPECTACLE 

Paco, Anselmo i Joan comencen l’espectacle on els menuts i majors descobriran com Josep de la Tona assaltà l’església de Benimassot i com els germans Seguí de Gaianes assaltaren el Banc d’Espanya de València. En un moment de l’actuació, a causa d’un desviament del túnel excavat, irrompran els roders de Gaianes; tres borinots disposats a realitzar el colp del segle. Paco i Anselmo seran els primers afectats, ja que els bandolers els confondran pel director i subdirector de la sucursal bancària del Banc d’Espanya i, per tant, seran objectes directes d’unes exigències molt peculiars. Però, el sergent Cendra, un Guàrdia Civil i caçabandolers implacable, que cerca els germans gaianers i a Josep de la Tona des de fa anys, entra en acció. La diversió i l’aprenentatge per a tots els públics estan assegurats! 

Campanya de Música i Teatre de 

la Diputació d'Alacant

CONTRACTACIÓ:

Paco Pascual Soler

Telf. 653 81 18 92

Correu: pacopascualsoler@gmail.com

bottom of page