top of page

La Banda dels Bandolers

ESPECTACLE LITERARI, TEATRAL I SIMFÒNIC

Cartell estrena absoluta a Callosa d'en Sarrià.JPG

L'Espectacle simfònic "La Banda dels Bandolers"

El projecte és l’eix vertebrador dels dos llibres autoeditats de Paco Pascual: El tresor de Benimassot i La plata de Gaianes. Parlem d’un espectacle familiar amb què apropem al xiquets i majors dos fets històrics portats a terme per bandolers valencians: el robatori de Benimassot per part de Josep de la Tona i el seu estol de roders i el robatori del Banc d’Espanya per part dels germans Seguí de Gaianes. L’estrena absoluta d’aquest espectacle ha estat acompanyada per la banda de música de Callosa d’En Sarrià. 

L’adaptació de les peces bandoleres ha estat a càrrec del gran compositor Francisco Valor Llorens, de Cocentaina.

L’espectacle el porten a terme la banda “La Primitiva” de Callosa d’en Sarrià i set persones.

OBJECTIU EDUCATIU: Lluitar contra l’excés de temps que els menuts passen amb les Noves Tecnologies i fomentar de la lectura en valencià.

Screenshot 2022-03-23 at 20.19.00.png

SINOPSI DE L’ESPECTACLE SIMFÒNICS

Paco, Anselmo, Joan i Francisco amb companyia dels músics de la banda de Callosa d’En Sarià, comencen l’espectacle on els menuts i majors descobriran com Josep de la Tona assaltà l’església de Benimassot i com els germans Seguí de Gaianes assaltaren el Banc d’Espanya de València. 

En un moment de l’actuació, a causa d’un desviament del túnel excavat, irrompran els roders de Gaianes; tres borinots disposats a realitzar el colp del segle. Paco, Anselmo, Joan i Francisco seran els primers afectats, ja que els bandolers els confondran pel director, subdirector , secretari, passant i treballadors de la sucursal bancària del Banc d’Espanya i, per tant, seran objectes directes d’unes exigències molt peculiars. 

Però, el sergent Cendra, un Guàrdia Civil i caçabandolers implacable, que cerca els germans gaianers i a Josep de la Tona des de fa anys, entra en acció. La diversió i l’aprenentatge per a tots els públics estan assegurats! 

L’espectacle té una durada de 1,20 hores.

Campanya de Música i Teatre de 

la Diputació d'Alacant

CONTRACTACIÓ:

Paco Pascual Soler

Telf. 653 81 18 92

Correu: pacopascualsoler@gmail.com

bottom of page